"A másokkal való együttműködés olyan, mintha előnyt adnál magadnak a versenyben." (John C. Maxwell)

A hatékony együttműködés az egyik legfontosabb elvárás a munkatársak irányában, ám ez a hétköznapokban komoly kihívásokat rejt magában.

A versenyszféra folyamatos megterhelése, az egyéni teljesítmény elvárások sok esetben a versengést, rivalizálást helyezik előtérbe.

A munkatársak fizikai elszigeteltsége, a személyes kontaktus hiánya és a folyamatos változások szintén megnehezítik a szoros együttműködést.

Tréningprogramunkban a munkatársak számára kínálunk megoldást, hogy az együttműködés ne csak egy folytonos elvárás, hanem elérhető, kézzelfogható cél legyen.

Az összefogás, egymás támogatása, a kooperáció, vagy a közös problémamegoldás mind olyan készségek, melyek célzott gyakorlatokkal és tudatossággal fejleszthetők. 

Közösen feltárjuk azokat a tipikus nehézségeket, akadályozó tényezőket, melyeket kellő tudatossággal saját fejlődésünk irányába fordíthatunk.

A growth mindset szemléletmód megerősítésével a résztvevők erős motivációt és önbizalmat nyernek, hogy a közös cél érdekében felülkerekedjenek a kihívásokon.

A tréningen az alábbi témakörökkel foglalkozunk:

  • Együttműködés és versengés formái, megjelenése a hétköznapokban
  • A hiperversengő és a kiegyensúlyozottan versengő személyiség
  • Kooperáció a gyakorlatban – buktatók felismerése és tudatosítása
  • Cél-orientáció megerősítése a growth mindset szemléletmód átadásával

 

 

 

“A lelkesedés diktálja az iramot, de a kitartás éri el a célt.”
(Dan Millman)

motivacio fejlesztes

Lendület. Kitartás. Egyensúly. Felelősség. Céltudat. Pozitív gondolkodás. Erő. Hatékonyság.

Néhány tényező, melyet mindenki fontosnak tart, melyek a kiegyensúlyozott és örömteli életvitelhez, munkavégzéshez szorosan kapcsolódnak.

Motiváció fejlesztő tréningünk célja, hogy a résztvevők lehetőséget kapjanak mindezt megtalálni, újra felfedezni saját magukban.

Kommunikáció könnyedén, hatékonyan, minden helyzetben

szavak1 300Mindennapjaink, munkavégzésünk során sokszínű, különböző személyiségű emberekkel beszélgetünk, egyeztetünk, oldunk meg problémákat. Ez komoly kihívást jelenthet, a hatékony és tudatos kommunikáció ezért elengedhetetlen az egyéni sikerességünk eléréséhez. Ahhoz, hogy a mindennapi rutinunkon, az eddig megszokott hozzáállásunkon változtassunk, nagyfokú tudatosság és jól megfogható, egyszerű technikák szükségesek. 

“A bátorság nem a beszédben van. Hanem a választásban.”
(A.de Saint-Exupéry)

leheng1 300A világon 30 millió prezentáció készül naponta. Nagyjából egymillió prezentáció folyik ebben a pillanatban. Szerény becslések szerint 50%-uk elviselhetetlen.

A prezentációk ma már átszövik életünket, nem csak az üzleti világban, de magánéletünk során is egyre gyakrabban találkozunk velük. Vajon mitől érezzük úgy az egyik előadás után, hogy üzenetei, dinamizmusa, hangulata máig bennünk él, és miért unatkozunk a másikon, felejtjük el az ajtón kilépve? 
A sikeres prezentáció célzott készségek fejlesztésével bárki számára elérhető. Erre kínálunk mi megoldást kézzel fogható, egyszerű és gyakorlatias eszközökkel.

“Nem a konfliktusnélküliség, hanem az azzal való méltó, megfelelő megküzdés az, amire törekednünk érdemes.”
(Popper Péter)

konfl1 300A konfliktusok megkerülhetetlen részei az életünknek. Van, aki állandó csatározásban áll a kollégákkal, van, aki inkább idő előtt feladja. Mindkét esetben veszít valaki és negatív érzelmekkel, indulatokkal távozik.

A konfliktus helyzet általában nem komfortos, ilyenkor rosszul érezzük magunkat, feszültek leszünk. Természetes igény, hogy ezt a feszültséget csökkentsük, és megszüntessük. A probléma viszont nem oldódik meg, pedig a konfliktuskezelés tanulható, gyakorolható.