"A másokkal való együttműködés olyan, mintha előnyt adnál magadnak a versenyben." (John C. Maxwell)

A hatékony együttműködés az egyik legfontosabb elvárás a munkatársak irányában, ám ez a hétköznapokban komoly kihívásokat rejt magában.

A versenyszféra folyamatos megterhelése, az egyéni teljesítmény elvárások sok esetben a versengést, rivalizálást helyezik előtérbe.

A munkatársak fizikai elszigeteltsége, a személyes kontaktus hiánya és a folyamatos változások szintén megnehezítik a szoros együttműködést.

Tréningprogramunkban a munkatársak számára kínálunk megoldást, hogy az együttműködés ne csak egy folytonos elvárás, hanem elérhető, kézzelfogható cél legyen.

Az összefogás, egymás támogatása, a kooperáció, vagy a közös problémamegoldás mind olyan készségek, melyek célzott gyakorlatokkal és tudatossággal fejleszthetők. 

Közösen feltárjuk azokat a tipikus nehézségeket, akadályozó tényezőket, melyeket kellő tudatossággal saját fejlődésünk irányába fordíthatunk.

A growth mindset szemléletmód megerősítésével a résztvevők erős motivációt és önbizalmat nyernek, hogy a közös cél érdekében felülkerekedjenek a kihívásokon.

A tréningen az alábbi témakörökkel foglalkozunk:

  • Együttműködés és versengés formái, megjelenése a hétköznapokban
  • A hiperversengő és a kiegyensúlyozottan versengő személyiség
  • Kooperáció a gyakorlatban – buktatók felismerése és tudatosítása
  • Cél-orientáció megerősítése a growth mindset szemléletmód átadásával