Egy cég életében a sorozatos változások, átszervezések mindig újabb és újabb körülményeket teremtenek a munkavállalók számára.

A munkatársak munkavégzési morálját, hangulatát nagyon sok, önmagában is erőteljes érzés befolyásolja ezekben az időszakokban. Egyfelől az új folyamatokkal kapcsolatos pozitív érzések és várakozások, másfelől pedig a változással, a korábbi kapcsolatok, értékek vélt elvesztésével kapcsolatos negatív érzelmek megjelenésére is számíthatunk. Mindezek – általában anélkül, hogy tudatossá válnának – alapvetően meghatározzák az újonnan átalakult szervezet első heteit vagy akár hónapjait.

Abban támogatjuk a vezetőket, hogy a lehető legkevésbé konfliktusos módon jusson túl a csapat nehézségein, és mihamarabb az új feladataikra, új folyamataikra tudjanak összpontosítani.

Válj a változás motorjává!

Felmérések szerint egy munkahely legjelentősebb megtartó ereje a jó munkahelyi légkör, a megkérdezettek 67 %-a szerint ez jelentősebb faktor, mint a pénz. A jó munkahelyi légkör kialakításának kulcsszereplői a vezetők, csoportvezetők, műszakvezetők. (Forrás: kamaraonline.hu, 2018.04.17) 

A fizikai munkaerő számára a közvetlen vezetővel való jó kapcsolat, a rendszeres kommunikáció határozzák meg leginkább a munkavállalók elköteleződését, ezáltal az ő szerepük, hozzáállásuk kulcsfontosságú.

Katalizátor programunk célja:

  • A csoportvezetői, művezetői szerep megerősítése, fontosságának tudatosítása, munkahelyi légkör pozitív attitűdformálása
  • Visszajelzés és elismerés kultúrájának elsajátítása, munkaerő megtartó szerepének jelentősége
  • Munkáltatói márkaépítés, munkavállalói elköteleződés erősítése, jutalom tréning

A vezetők gyakran találkoznak azzal a jelenséggel, hogy munkatársaik motiválására, irányítására képzettségük és magabiztosságuk függvényében eltérő eszközökkel kell hatniuk.

A vezetői eszköztár bővítésével olyan hatékony módszereket sajátíthatunk el, melyek segítségével eredményesebbé tehetjük a munkatársaink és csapatunk működését.

Interaktív tréningjeink főbb témái:

  • A vezetés irányelvei, a bizalom szerepe
  • Különböző vezetési stílusok a gyakorlatban
  • Delegálás, felhatalmazás, motiválás
  • Visszajelzések hatása a teljesítményre
  • Csapatok vezetése és motiválása

Az agilitás rendkívüli szerepet tölt be a cégek életében, sok esetben megkerülhetetlenné vált.

Célunk, hogy azokat a vezetőket segítsük programunkkal:

  • ahol tervben van az agilis működés bevezetése, felkészítjük a vezetőket a folyamat eredményes bevezetésére,
  • ahol már elkezdődött a szervezet átalakítása, a vezetőknek és a munkatársaknak van elméleti tudása az agilis működésről, de a gyakorlatban még vannak nehézségek. 

Workshopok, projekt megbeszélések, ötletelések, problémamegoldó megbeszélések. Ezek csak akkor lehetnek eredményesek, ha felkészült moderátor tartja kézben a folyamatot.

Interaktív tréningünk során olyan ismereteket és eszköztárat sajátítanak el a résztvevők, melyekkel tudatosabban és gördülékenyebben tudják levezetni a megbeszéléseket. A program részeként kreatív online és offline vizuális technikákkal is megismerkednek, melyek támogatják a hatékony meeting-kultúra meghonosítását a szervezetben.

Az eredményes vezető elengedhetetlen készsége a vezetői üzenetek pontos megfogalmazása és hatékony átadása.

Gyakorlat orientált programunk segít a vezetőknek abban, hogy fejlesszék prezentációs készségeiket. Arra összpontosít, hogy eredményesen és fókuszáltan tudják megfogalmazni üzeneteiket a munkatársak felé.

A program során folyamatos tréneri visszajelzéssel támogatjuk résztvevőinket.

Napjaink jó vezetői nemcsak támogatják és motiválják munkatársaikat, hanem coaching szemlélettel kihozzák a maximumot a kollégáikból. Annak érdekében, hogy ezt meg tudják tenni, saját önismeretüket és személyes hatékonyságukat is fejleszteniük kell. Ebben nyújtunk támogatást a vezetői-coaching programunkkal.

6-10 alkalmas egyéni vezetői coaching folyamatra szerződünk, amelynek első lépése minden esetben a fejlesztési cél pontos meghatározása.