Mit tanulhatunk az otthoni munkavégzés időszakából?

2020. április 6. és április 30. között kérdőíves felmérést végeztünk az adott időszakban otthonról dolgozók körében. Az online kérdőívet körbe küldtük ügyfeleink körében, illetve nyilvánossá tettük hivatalos facebook oldalunkon, elérhető volt a HR Portál felületén is. A felmérést a LifeTraining Kft. végezte, kitöltés anonim és önkéntes volt.

A kérdőívvel a célunk a kialakult járványhelyzet miatt hirtelen otthoni munkavégzésre váltott munkatársak tapasztalatainak felmérése volt, az eredmények ismeretében célzottabban tervezhető az irodába való visszatérés. A teljes adatbázis elemzése mellett összegeztük a vezető beosztásban dolgozók, az otthon család mellett dolgozók, illetve a különböző generációk visszajelzéseit is.

Részletes eredményeink az alábbi linken érhetők el:

Kérdőív eredmények

 Home office kerdoiv abra

A zöld szervezeti kultúra nem csupán a környezetünk védelme miatt fontos, a példamutató és szemléletformáló munkahelyek rendkívül népszerűek a munkavállalók körében.

A családbarát szervezeti kultúrát kialakított vállalatok komoly versenyelőnyt élveznek a munkaerő megtalálása és megtartása terén.

„Jól érezni magunkat” nem csupán lelki, érzelmi szempontból fontos, hanem vannak egészségmegőrző, gazdasági, kreativitást növelő, költségcsökkentő hatásai is.

A munka-magánélet egyensúlyának megteremtése napjainkban komoly kihívás, sok esetben feszültség forrás, ami a munkavégzés hatékonyságára, a munkavállalók jóllétére is kihat. 

A leterheltség, a folyamatos határidős munkák komoly megterhelést jelentenek egy szervezetben.