A zöld szervezeti kultúra nem csupán a környezetünk védelme miatt fontos, a példamutató és szemléletformáló munkahelyek rendkívül népszerűek a munkavállalók körében. Ez a fajta versenyelőny a fiatal és tehetséges munkavállalók megszerzésében és elköteleződésében mérhető leginkább.

Napjainkban számtalan lehetőség áll a cégek rendelkezésére, melyek feltérképezése és megvalósítása azonban komoly kihívás lehet. A LifeTraining tanácsadói ebben támogatják a szervezeteket, hogy a zöld irány ne csak hangzatos cím, de a gyakorlatban is gördülékenyen megvalósuló működésmód legyen. A jó gyakorlatok bemutatása mellett szemléletformáló előadásokkal, workshopokkal támogatjuk a munkatársak bevonódását, elköteleződését.

A családbarát szervezeti kultúrát kialakított vállalatok komoly versenyelőnyt élveznek a munkaerő megtalálása és megtartása terén.
A családbarát módon működő munkahelyeken mérhetően kevesebb a megbetegedés és a kiégés, alacsonyabb a táppénzen töltött napok száma, és jóval kedvezőbbek a munkaerő elvándorlási mutatók. Közérzetük javulása folytán a munkatársak elkötelezettebbé, lojálisabbá válnak, javul a munkabírásuk és hatékonyságuk.
Kétnapos programcsomagunk segít a családbarát eszközök megismerésében és bevezetésében, családbarát szervezeti kultúra meghonosításában.

„Jól érezni magunkat” nem csupán lelki, érzelmi szempontból fontos, hanem vannak egészségmegőrző, gazdasági, kreativitást növelő, költségcsökkentő hatásai is. Az a munkavállaló, aki jól érzi magát a munkahelyén, az jobb teljesítményre lesz képes. 

A jóllét és az ehhez kapcsolódó személyes boldogság érzés emelése tanulható, ezért érdemes felfedezni és tudatosítani a szükséges eszköztárat. Ebben nyújtanak hatékony segítséget a LifeTraning sokszínű programajánlatai, melyek során minden munkatárs megtalálja az igazi feltöltődést.

A munka-magánélet egyensúlyának megteremtése napjainkban komoly kihívás, sok esetben feszültség forrás, ami a munkavégzés hatékonyságára, a munkavállalók jóllétére is kihat. 

Tréningünkön erre kínálunk megoldást, egyedi fejlesztésű gyakorlatainkkal, célzott technikák elsajátításával.

A tréningünk során a résztvevők:
  • Feltérképezik személyes szükségleteiket, megfogalmazzák egyéni célkitűzéseiket
  • Beazonosítják megküzdési erőforrásaikat
  • Felismerik és tudatosítják, hogy a hétköznapokban mik szükségesek a megfelelő egyensúly létrehozásához és fenntartásához
  • Megismerik a releváns időgazdálkodási és tudatosság gyakorlatokat, a munka-család gazdagítás szempontjait

A leterheltség, a folyamatos határidős munkák komoly megterhelést jelentenek egy szervezetben.

Ilyenkor mindenkire ráfér, akár a munkahelyen is, a fizikai felfrissülés és a hozzá kapcsolódó lelki wellness. 
Egy igazán élvezetes és egészséges programot ajánlunk, amellyel elkerülhetők a hosszú betegszabadságok, a munkatársak felfrissülnek és energiával töltődnek fel.

A program az alábbi három, egymást követő egységből épül föl:

  • Stresszoldás – energetizálás
  • Mozgás
  • Relaxáció